Francis Ford Coppola'nın Megalopolis Projesi ve Tartışmalar

  • Admin
  • 23 Ağustos 2024 17:21

Francis Ford Coppola'nın Megalopolis Projesi


Francis Ford Coppola'nın Megalopolis Projesi

Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, yeni filmi Megalopolis için "hayatımın projesi" ifadesini kullanarak, neredeyse 40 yıl boyunca bu filmi çekmek için uğraştığını ve bu süreçte servetini tükettiğini açıkladı. Film, Cannes Film Festivali'nde galasını yaptı ve eylül ayında vizyona girmesi bekleniyor.

Megalopolis'in yeni fragmanı, gerçek eleştirmenlerin imzasıyla yönetmenin önceki filmlerine dair uydurma alıntılar içerdiği için yapım şirketi Lionsgate tarafından geri çekildi. Filmin ABD'deki dağıtımından sorumlu şirket, bu "affedilemez hata" nedeniyle eleştirmenlerden özür diledi. Lionsgate, fragmanı yayınladıktan sadece 24 saat içinde kaldırarak bir açıklama yaptı ve "Bu işi berbat ettik" dedi.


Francis Ford Coppola'nın Megalopolis Projesi ve Tartışmalar

Coppola'nın 120 milyon dolar yatırdığı Megalopolis, Cannes Film Festivali'nde karışık eleştiriler aldı. Yeni fragmanın amacı, eleştirmenlerin her zaman haklı olmadığını göstermek ve yazarların Coppola'nın filmlerine dair geriye dönük ifadelerini kullanmaktı. Fragmanda, filmin oyuncularından Laurence Fishburne'in, "Deha bazen yanlış anlaşılır" dediği duyuluyordu. Ancak bu olumsuz eleştirilerin uydurma olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

Hatta aslında olumlu eleştiriler kaleme alan yazarların, filmleri kötülediği iddia edilen alıntılarının kullanıldığı fark edildi. Yayınlandığı gün 1,3 milyondan fazla izleyiciye ulaşan fragman, oldukça büyük bir ilgi gördü. Merakla beklenen filmde başrollerde Adam Driver, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza ve Laurence Fishburne yer alıyor. Film, 27 Eylül'de ABD'de gösterime girecek.


Francis Ford Coppola'nın Megalopolis Projesi ve Tartışmalar

Yapım, mayıs ayında başka bir tartışmayla daha gündeme gelmişti. Variety dergisi, Coppola'nın geçen yıl Megalopolis setinde bir gece kulübü sahnesi sırasında kadın figüranları öpmeye çalıştığını gösteren görüntüler elde etmişti. Kaynaklar, Guardian gazetesine ünlü yönetmenin filmdeki kadın çalışanlara uygunsuz davrandığını söyledi. Ancak Coppola, bu iddiaları reddederek, haziran ayında New York Times gazetesine verdiği demeçte, "İnsanlara dokunmayı sevmem. Çok utangacım." diyerek bu suçlamaları yalanladı.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin