Gül Avalan'ın Zor Günleri: İşgal ve Depremle Mücadele

  • Admin
  • 01 Eylül 2024 13:06

Gül Avalan'ın Zor Günleri


Gül Avalan'ın Zor Günleri

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Oymaklı Mahallesi'nde yaşayan 92 yaşındaki Gül Avalan, bir zamanların ünlü ses sanatçısı olarak tanınıyor. Ancak şimdi zor günler geçirdiğini belirtiyor. Öncelikle arazisinin bir kısmının işgal edilmesi ve depremde evinin ağır hasar görmesi, onun hayatını daha da zorlaştırmış durumda.

Yaşı İlerleyince Ailesinin Köyüne Dönmüştü

Asıl adı Güllü Avalan olan sanatçı, 1960'lı yıllarda Gül Avalan ismiyle çıkardığı taş plaklarla adından söz ettirmişti. Ancak yaşı ilerledikçe, mesleğini yapamaz hale gelerek baba ocağına dönmek zorunda kaldı. Oğluyla birlikte yaşayan Avalan, babasından miras kalan arazinin bir kısmının bazı kişiler tarafından işgal edildiğini ve oğlunun bu durum nedeniyle darp edildiğini öne sürdü. Bu konuyla ilgili olarak şikayette bulunduğunu da aktardı.


Gül Avalan'ın Zor Günleri: İşgal ve Depremle Mücadele
“Toprağıma El Koydular, Oğlumu Darp Ettiler”

Avalan, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi: “Ben mağdurum ve çok kötü şartlarda yaşamaya çalışıyorum. Kendi toprağıma el koydular. Artık tarlamı ekip biçemiyorum. Geçmişte buğday ekiyor ve iyi bir yaşam sürüyordum. Ancak şimdi ektiğime ilaç atıp kurutuyorlar. Bu kişiler bir şebeke olmuş durumda. Hem benim, hem de komşularımın tarlalarına el koydular. Oğlumu da darp ettiler; başına 52 dikiş atıldı.”


Gül Avalan'ın Zor Günleri: İşgal ve Depremle Mücadele

Avalan, depremde evinin ağır hasar gördüğünü belirterek, “Bu ev kerpiç ve babamdan kaldı. Daha önce onarımını yaptırmaya gücüm yetmedi ve şimdi deprem nedeniyle ağır hasar aldı. Burayı yaptırmaya maddi gücüm yok, ama eskiden olsaydı yaptırırdım. Şu anda rahatsızlandım ve yürüyemiyorum. Beni bu zor durumdan kurtarmak için yardım bekliyorum.” şeklinde konuştu.


Gül Avalan'ın Zor Günleri: İşgal ve Depremle Mücadele

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin