Joaquin Phoenix'in Joker Rolü İçin Verdiği Mücadele

  • Admin
  • 05 Eylül 2024 16:06

Joaquin Phoenix ve Joker Rolü


Joaquin Phoenix ve Joker Rolü

İlk filmde Joker’i, yani Arthur Fleck'i canlandıran Joaquin Phoenix, bu rolüyle uzun yıllardır beklediği Oscar heykelini kazanmayı başarmıştı. Merakla beklenen bu ikinci film için yine büyük bir fiziksel değişim sürecinden geçti. Joker karakterine benzemek adına görüntüsünü baştan aşağıya değiştiren Phoenix, rolünü hakkıyla canlandırabilmek için tam 22 kilo vermek zorunda kaldı.


Joaquin Phoenix'in Joker Rolü İçin Verdiği Mücadele

Beş yıl aradan sonra yeniden Oscar heykeline uzanmak isteyen usta oyuncu, tıpkı ilk filmde olduğu gibi bu sefer de sadece marul, kuşkonmaz ve elma gibi sınırlı gıdalarla beslenerek tanınmayacak hale gelene kadar zayıfladı. Venedik Film Festivali'nde düzenlenen basın toplantısında, “Diyetin ayrıntılarından bahsetmeyeceğim, çünkü kimsenin bunu duymak istemediğini düşünüyorum. Ama bu sefer her şey biraz daha zordu çünkü geçen sefer yapmadığım kadar çok dans provası yapıyorduk” ifadelerini kullandı.


Joaquin Phoenix'in Joker Rolü İçin Verdiği Mücadele

İlk filmin gösterime girmesinin ardından Joaquin Phoenix’in şaşırtıcı kilo kaybı hakkında, günde sadece bir elma yediği yönündeki söylentileri yalanlayarak “Günde bir elma değildi. Hayır, marul ve buharda pişirilmiş yeşil fasulye de yiyorduk” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Rolüne hazırlanmak için nelerle mücadele ettiğini bu sözleriyle gözler önüne serdi.

Joaquin Phoenix, daha önce başka projeleri için de kilo vermişti; ancak onu en çok zorlayan rollerinin Joker filmlerindeki karakterleri olduğunu itiraf etti. Çekimler için sıkı bir hazırlık sürecinden geçerken, neredeyse aç kalarak 22 kilo veren Phoenix, bu süreçte “neredeyse aklını kaybedecek” hale geldiğini dile getirdi.


Joaquin Phoenix'in Joker Rolü İçin Verdiği Mücadele

Artık 49 yaşına geldiğini hatırlatan usta oyuncu, bu deneyimle ilgili olarak, “Muhtemelen bunu bir daha yapmamalıyım. Muhtemelen benim için buraya kadar” diyerek, muhtemel bir Oscar heykeli olsa bile, bir daha kendisini fiziksel olarak bu kadar zorlamayacağını belirtti.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin