Kayra Zabcı ve Emir Gülsever ile 'Bizi Birleştiren Hayat' Üzerine Söyleşi

  • Admin
  • 08 Eylül 2024 08:36

İlk Projede Bir Araya Gelmek

◊ “Bizi Birleştiren Hayat”, birlikte çalıştığınız ilk proje. Önceden tanışıyor muydunuz?

- Kayra Zabcı: Bu sorunun cevabının “evet” olduğuna hâlâ inanmakta güçlük çekiyoruz. Ancak, birkaç yıl önce aynı ortamda bir araya gelip sohbet ettiğimizi öğrendiğimizde çok şaşırdık. Emir, bir gün sete giderken bu durumu hatırlattı ve o an geçmişe dair bir flashback yaşadım.

- Emir Gülsever: Biz ilk kez okuma provalarında tanıştık, o günlerde böyle düşündüğümüzü sanıyorduk. Ancak bir gün, sete giderken aslında iki yıl önce bir arkadaş ortamında tanıştığımızı fark ettik. İlk iki haftada yeni tanışmış insanlar gibiyken, üçüncü haftada geçmişte tanışmış iki insan olduk. Hayatımız da bizi böyle bir araya getirdi.

İlk İzlenimler ve Enerji


İlk İzlenimler ve Enerji

◊ Sette ilk karşılaştığınızda neler hissettiniz?

- Kayra Zabcı: Emir’i ilk gördüğümde, onun enerjisini çok sevdim. Odaya pozitif bir enerji yayarak girdi, güler yüzlü ve cana yakın biriydi. Onu ilk gördüğümde birlikte çok eğleneceğimizi anladım.

- Emir Gülsever: Aslında, ilk karşılaşmamız okuma provalarında gerçekleşti. İlk günden itibaren güzel bir iletişim kurduk. İlk set gününe çıkarken Kayra ve diğer ekip arkadaşlarıma büyük bir güvenle çıktım. Birbirimize çok hızlı ısındık ve güven duyduk. İlk günden itibaren aile sıcaklığını hissettim diyebilirim.

Eğlenceli ve Uyumlu Bir İkili


Eğlenceli ve Uyumlu Bir İkili

◊ Nasıl bir ikili oldunuz?

- Kayra Zabcı: Bence çok eğlenceli, komik ve uyumlu bir ikiliyiz. Set aralarında sohbet edip gülüşüyoruz; sahneler çekilirken birbirimize sürekli destek oluyoruz. İkimiz de en iyisini yapmak için çabalıyoruz.

- Emir Gülsever: Partnerler arasındaki en önemli unsurlardan ikisi saygı ve güven. Birbirimize karşı bu iki unsuru oluşturduğumuzu düşünüyorum. Diğer unsurlar zamanla yerleşecektir. Bu yüzden güzel ve birbirini anlayan bir ikili olduk.

Zorluklar ve Aşk

◊ Dizide zorluklar içinde yolları kesişen bir çifti canlandırıyorsunuz. Bu hikâyeyi nasıl anlatırsınız?

- Kayra Zabcı: Hayatta bazen aşılması güç yokuşlar olabiliyor. Seni yoran, kıran veya yıpratan süreçler yaşayabiliyorsun. Böyle zamanlarda, arkanıza dönüp baktığınızda hayatı zorlaştıran değil, kolaylaştıran birinin özlemini duyuyorsunuz. İşte Yasemin ve Burak, aşklarıyla hayatı kolaylaştırmaya çalışıyorlar.

- Emir Gülsever: Aşk, tesadüfleri sever, ama bu tesadüflerin her zaman aşka yardımcı olacağını söyleyemeyiz.

Maskeler ve Gerçekler


Maskeler ve Gerçekler

◊ Bu dizide birçok sır var ve hiçbir şey gözüktüğü gibi değil. Sizce ne kadar maskeli ve sahte hayatlar yaşıyoruz?

- Kayra Zabcı: Günlük hayatımızda karşılaştığımız birçok kişi, artık maskelerle dolaşıyor. Kimi yaşadığı duyguları çevresine göstermemek için, kimi kaçmak için, kimi de artık karakterinin bir parçası olduğu için maskeler takıyor. Üstelik, birden fazla maske takıyoruz. Gittiğimiz yerlerde bile maskemizi değiştirebiliyoruz. Önemli olan, maskeyi çıkardığımızda aynada gördüğümüz kişi. Asıl seni yalnızca o kişi biliyor. Umarım hepimizin yolu, maskelerimizi çıkarabildiğimiz insanlarla kesişir. Maskelerle dolaşmak ruhu çok yoruyor çünkü.

- Emir Gülsever: Sahte hayatlar demek doğru değil. İlk tanıştığımızda, karşımızdaki kişiye tamamen şeffaf bir şekilde yaklaşmamızı engelleyen büyük sırlar olabilir. Bu sırların gün yüzüne çıkması, karşımızdaki insanı tanıyıp güvendikçe mümkün hale gelir. Bu yüzden Burak ve Yasemin, aslında sahte bir hayat yaşamıyorlar. İstemeseler de bazı şeyleri saklamanın yükünü taşıyorlar.

Aşkın Doğası

◊ Dizide farklı karakterler birbirini çekiyor. Aşk zıtların çekimi midir? Yoksa tesadüfler insanları birleştirir mi?

- Kayra Zabcı: Her ikisi de diyebilirim. Aşk, ansızın gelen büyülü bir duygu; onu tek bir cevaba sığdırmak mümkün değil.

- Emir Gülsever: Zıtlıkların insanları birleştirdiğine inanmıyorum. Ancak tesadüfler, bir aşkın doğuşunda önemli bir rol oynayabilir. Zıtlıklardan çok benzerliklerin iki insanı birleştiren unsurlar olduğunu düşünüyorum. Burak ve Yasemin, dışarıdan bakıldığında zıt karakterler gibi görünseler de iç dünyalarında yaşadıkları benzer problemlerle birbirlerine daha çok bağlanırlar.

Fikir Alışverişleri

◊ Oyunculuk anlamında birbirinizi eleştiriyor musunuz?

- Kayra Zabcı: Genel olarak oyuncu arkadaşlarım fikrimi soruyorsa söylüyorum. Bunun dışında yorum yapmam.

- Emir Gülsever: Oyunculuk anlamında bazen fikir alışverişi yaptığımız zamanlar oluyor. Bu fikir alışverişlerini genellikle gün sonuna bırakıyoruz.

Hayat Dönemleri ve Öğrenilenler

◊ Hayatlarınızın şu anki döneminde neler yaşıyorsunuz?

- Kayra Zabcı: Şu an çok huzurlu ve mutlu olduğum, Yasemin’le uyanıp Kayra ile uyuduğum günler yaşıyorum.

- Emir Gülsever: Hayatımın en önemli dönemindeyim.

◊ Peki, hayatta öğrendiğiniz en önemli şey nedir?

- Kayra Zabcı: Henüz yolun çok başındayım. Hayatımda farklı süreçler yaşıyorum ve her süreçte yeni deneyimler kazanıyorum. Bu nedenle henüz edindiğim deneyimlerimi en önemli olarak tanımlayamam.

- Emir Gülsever: Hayatın bana öğrettiği en büyük şey, ne olursa olsun pes etmemek, kendine güvenmek ve hayallerin için sürekli çalışmak.

Bir Oyuncunun Olmazsa Olmazları

◊ Bir oyuncunun olmazsa olmaz üç şeyi nedir?

- Kayra Zabcı: Kayra Zabcı için göz altı bantları, çantasındaki çikolatası ve üzerinde notlar olan çekim senaryosu...

- Emir Gülsever: Disiplin, birikim ve hayal gücü.

Set Ortamı

◊ Sette nasıl bir ortamınız var?

- Kayra Zabcı: Sette bunu herkesin ağzından en az bir kere duyduğum için rahatlıkla söyleyebilirim ki şahane bir ortamımız var. Ekibime bayılıyorum, çok eğleniyor ve gülüyorum onlarla. Kendimi güvenli bir alanda hissediyorum. Elbette bu güvenli alanı sağlayan yönetmenlerimize de teşekkür etmeliyiz. Mükemmel bir dünya kurdular ve bizler bu dünyanın içinde çok mutluyuz.

- Emir Gülsever: Sette çok renkli bir ortamımız var. Tecrübeli oyuncular ve meslek hayatına yeni adım atan genç oyunculardan oluşan bir kadroya sahibiz. Bu iki grubun birbirine her gün daha fazla şey öğrettiği bir set ortamındayız. Ne kadar yorgun olsak da set ekibinde enerjimizi yükseltecek bir şeyler oluyor her zaman. Böyle bir ekiple yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

En Zor Sahne

◊ Sizi yarın izlemeye başlayacağız; ancak uzun zamandır çekimlere devam ediyorsunuz. En zorlandığınız sahne hangisi oldu?

- Kayra Zabcı: Bir sahne var ki, olayı ve durumu şu anda açıklayamam; çünkü spoiler vermek olur. O sahneyi oynarken kendi hayatımdan çok şey buldum, hatta birebir yaşadım dedim. Duygularımı kontrol ettiğim bir sahneydi. İlerleyen bölümlerde bu sahneyi izleyeceğiz, bu kadar ipucu verebilirim. Yayınlandıktan sonra daha açık konuşuruz.

- Emir Gülsever: En zorlandığım sahne kesinlikle ilk sahnemdi. Çok kısa bir sahne gibi görünse de, Burak karakterini hazırladıktan sonra seyirciye karşı ilk sunumumu yapacağım ve bu sahne sonrasında o yoldan yürüteceğim bir sahne olduğu için benim için oldukça ağır bir yük taşıyan bir sahne oldu.

Aşk ve İlişkiler

◊ Yasemin ve Burak aşkı, masum ilişkiler için örnek diyebilir miyiz?

- Kayra Zabcı: Özellikle günümüzde aşk, sevmek, sevgililik gibi kavramlar bu kadar basitleştiğinde, Yasemin ve Burak aşkı, aşkın ne kadar değerli, çaba isteyen ve kıymetli bir duygu olduğunu hatırlatacak. Kalbimizde belki de derinlere attığımız, sakladığımız duygulara dokunacak bu ikilinin aşkı.

- Emir Gülsever: Yasemin ve Burak aşkı, başlangıcı itibariyle örnek bir aşk diyebilirim. Aceleci olmadan, empati kurarak ilerleyen bir süreç olduğunu düşünüyorum. Ancak sonrasında her ilişkide olduğu gibi sorunlarla karşılaşmaları da kaçınılmaz olacaktır.

Hayranlara Mesaj

◊ Buradan hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?

- Kayra Zabcı: Yeni projemiz için en az bizim kadar heyecanlı olduklarını düşünüyorum. Tüm kalbimizle sizin için çok severek bir dizi çekiyoruz. 9 Eylül’de (yarın) en kıymetlimizi size sunacağız. Beklentinizi karşılayacağına eminiz. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz. Bizi kucaklayın ve çok sevin. Desteğiniz için şimdiden sonsuz teşekkürler.

- Emir Gülsever: Bu benim ilk projem olduğu için çok heyecanlıyım. Hayranlarımın desteklerini hissetmek, bana büyük bir motivasyon sağlıyor. Hayallerim çok büyük; onların da desteği, beni her zaman hayallerime yaklaştıracak bir faktör olacak.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin