Melisa Sözen'in Uluslararası Başarısı ve Yeni Projeleri

  • Admin
  • 21 Ağustos 2024 09:36

Melisa Sözen'in Uluslararası Başarısı

Melisa Sözen, Fransa'nın popüler polisiye dizisi Le Bureau des Légendes'da bir ajan karakterine hayat vermesiyle dikkat çekti. 2016 yılından beri ekranlarda olan bu dizinin üçüncü sezonuna katılan Sözen, dün sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle büyük bir tartışma yarattı. Dizide, terör örgütü PYD/YPG'nin arasına sızan Esrin isimli bir ajanı canlandırdığını belirten oyuncu, bu role nasıl seçildiğini şu sözlerle açıkladı:

“2016 yılında Fransa'nın en çok beğenilen projelerinden biri olan Le Bureau des Légendes dizisinden teklif aldım. O dönemde neredeyse hiç Fransızca bilmiyordum. Ancak seçmelere katıldığımda yönetmen, performansımı çok beğendi. Yönetmen, ‘Bir şekilde hallederiz’ dedi ve bu şekilde yola çıktık. Hemen hızlandırılmış bir şekilde Fransızca özel dersler almaya başladım.”

Melisa Sözen, canlandırdığı karakter hakkında ise şunları söyledi: “Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan bir ajanı canlandırıyorum. Bu nedenle çekimlerden önce dil derslerinin yanı sıra silah ve dövüş eğitimleri de aldım. Bu süreç benim için oldukça keyifli ve öğretici oldu.”

Suriyeli Mülteci Selma Rolü

2019 yılında ise Melisa Sözen, Damien Dünyayı Değiştirmek İstiyor adlı Fransız filminde Suriyeli bir mülteci olan Selma karakterine hayat verdi. Xavier de Choudens tarafından yönetilen bu yapımda, Sözen, ünlü oyuncu Franck Gastambide ile başrolü paylaştı. Oyuncu, “Dizi için seçildiğim dönemde ajansım, aynı zamanda Damien Dünyayı Değiştirmek İstiyor filmi için de öneride bulundu. 2018 yılında film Türkiye'deki bir festivalde izleyiciyle buluştu. Fransa'da dil kursuna başladım ve bir süre orada yaşadım. Ancak pandemi süreci nedeniyle ülkeme geri dönmek zorunda kaldım” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin