Oasis'in Büyük Geri Dönüşü: Açıklama Yarın Saat 8'de

  • Admin
  • 26 Ağustos 2024 10:52

Oasis'in Büyük Geri Dönüşü: Beklenen Açıklama Yarın Saat 8'de


Oasis'in Büyük Geri Dönüşü: Beklenen Açıklama Yarın Saat 8'de

Oasis’in logosunun renkleriyle birlikte “27.08.24” yazısının yer aldığı klip, dün gece resmi Oasis hesaplarından paylaşıldı. Klipteki tarih, kısa bir süre sonra titreyerek “8am” olarak değişti. Yani, İngiltere’den çıkıp tüm dünyada fırtınalar estiren, Liam ve Noel Gallagher kardeşlerin kurduğu efsane grup Oasis, yarın akşam saat 8’de yıllardır beklenen büyük geri dönüşlerini açıklamaya hazırlanıyor. Bu durum kesinlikle böyle görünüyor. Ya da belki... (Grubun en sevilen albümlerinden biri olan Definitely Maybe yani Kesinlikle Belki'ye bir gönderme yaparak.)

Liam Gallagher, pazar gününün büyük bir kısmını X platformunda (eski adıyla Twitter) geri dönüş söylentilerine yanıt vererek geçirdi. “FORMER (eski) kelimesinden hiç hoşlanmadım” diyerek, yeniden birleşme söylentilerini haberleştiren çeşitli makaleleri paylaştı.


Oasis'in Büyük Geri Dönüşü: Açıklama Yarın Saat 8'de

Twitter Paylaşımı

Dün akşam Reading Festivali'nde verdiği konserde, Oasis'in Half The World Away adlı parçasını kardeşi Noel’e ithaf eden Liam, daha sonra Cigarettes & Alcohol adlı hitlerini rock grubundan nefret ettiğini belirttiği insanlara adadı. Konserin sonunda, sahnenin ana ekranlarında yarınki büyük randevuyla ilgili aynı klip gösterildi.

  • Bazı basın kaynaklarına göre, grup 10 gece boyunca Wembley Stadyumu'nda ve 10 gece de Manchester'daki Heaton Park'ta sahne alacak.
  • Her iki mekân da grubun 2009 yılında dağılmadan önceki Dig Out Your Soul turnesinin son konserlerine ev sahipliği yapmıştı.
  • Eğer bu konserler onaylanırsa, Oasis, Taylor Swift'in bu yıl Wembley'de sekiz gece çalarak kırdığı rekoru geçecek.
  • Ayrıca, grubun gelecek yılki Glastonbury festivalinin başını çekebileceğine dair spekülasyonlar da mevcut - 2004’teki son baş konserleri, grubun kariyerindeki en kötü performanslardan biri olarak kabul ediliyor.

Oasis'in dağılmasının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, grubun popülaritesi azalmadı. İlk yıllarındaki hayranları hâlâ Oasis müziğini dinlemeye devam ederken, genç kuşak da Gallagher kardeşlerin müziklerinden en az ilk konserlerine katılan artık orta yaşlı olmuş hayranları kadar keyif alıyor.


Oasis'in Büyük Geri Dönüşü: Açıklama Yarın Saat 8'de

Grubun 1994 tarihli çıkış albümü Definitely Maybe, satış rekorları kırarak Beatles'ın kırılamaz gözüyle bakılan satış rekorlarını geride bıraktı.

Manchester çıkışlı Oasis, 1991 yılında Liam Gallagher tarafından kuruldu ve daha sonra Liam’ın ağabeyi Noel Gallagher'ın da gruba katılmasıyla rock müzik tarihine damga vurdu. Oasis, 33 yıllık geçmişine rağmen hâlâ Britpop ve Britrock akımlarının en başarılı temsilcisi olarak anılmakta.

Noel Gallagher (gitarist/solist, şarkı yazarı) ve Liam Gallagher (solist) kardeşler, yıllar boyunca birçok davulcu ve basçı değişimini atlatarak ve kendi aralarındaki çeşitli anlaşmazlıklarla mücadele ederek müzik kariyerlerine devam ettiler.

Noel ve Liam Gallagher kardeşlerin yaşadığı kavga nedeniyle dağılan Oasis, 15 yıl sonra yeniden birleşti...

Uzun yıllardır kariyerlerine solo olarak devam eden Noel ve Liam, 2009 yılının ekim ayında yaşadıkları şiddetli bir anlaşmazlık sonrası birlikte çalışmayı reddettiler ve grup dağıldı. Ancak hayranları, dün akşam verilen haberi yıllarca bekleyerek, iki kardeşin en sonunda barışıp grubu yeniden ayağa kaldıracağına her zaman inandı.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin