Orhan Kemal Emek Ödülleri 2023 Sahiplerini Buldu

  • Admin
  • 23 Ağustos 2024 08:50

Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahipleriyle Buluşuyor

Adana'nın değerli edebiyatçılarından biri olan Orhan Kemal, romanları ve öyküleriyle Türk sinemasına ilham kaynağı olmuştur. Onun anısını yaşatmak ve sinemaya kattığı değerleri onurlandırmak amacıyla her yıl düzenlenen Orhan Kemal Emek Ödülleri, bu yıl da sinema emekçilerine takdim edilecektir.

Bu yıl ödül sahibi olan isimler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Muzaffer Hiçdurmaz: Yönetmen, genel koordinatör, yönetmen yardımcısı, senarist, görüntü yönetmeni ve oyuncu yönetmeni olarak sinemaya önemli katkılar sağlamış bir isim.
  • Güler Ökten: Türk sinemasının usta oyuncularından biri olarak, birçok projede yer almış, izleyicilerin gönlünde taht kurmuş bir sanatçı.
  • Mazlum Kiper: Oyuncu, tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı olarak sinema ve tiyatro dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş bir isim.

Orhan Kemal Emek Ödülleri, 23 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenecek olan açılış töreninde sahiplerine takdim edilecektir. Bu anlamlı etkinlik, Orhan Kemal'in mirasını yaşatmanın yanı sıra, sinema emekçilerinin özverili çalışmalarını da kutlama fırsatı sunacaktır.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin