RTÜK'ten Halk TV'ye %3 Ceza: Kişilik Haklarına Saldırı Değerlendirmesi

  • Admin
  • 12 Eylül 2024 09:22

RTÜK'ten Halk TV'ye Ceza


RTÜK'ten Halk TV'ye Ceza

DHA'nın haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gerçekleştirdiği haftalık olağan toplantısında Halk TV'nin izleme raporunu değerlendirerek önemli bir karara imza attı. Toplantıda, Sinem Fıstıkoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği 'Sansürsüz' programındaki bazı ifadeler mercek altına alındı.

Özellikle, programda eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker’in yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Toker’in alaycı ve eleştirel ifadeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kişilik haklarına yönelik bir saldırı olarak değerlendirildi.

Kişilik Haklarına Saldırı Nedeniyle Ceza Verildi

RTÜK, Toker’in yorumlarının MHP liderinin kişilik haklarını ihlal ettiğine hükmetti. Üst Kurul, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'un 8. Maddesi’nin 1. Fıkrası’nın (ç) bendinde yer alan, 'Yayın hizmetleri, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz; kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle Halk TV’ye %3 oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Bu durum, medya kuruluşlarının yayınlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. RTÜK, bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu ve kişilik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin