Sevil Üstekin'in Cenaze Töreni ve Hayatı

  • Admin
  • 29 Ağustos 2024 17:06

Ünlü Oyuncu Sevil Üstekin'in Cenaze Töreni


Ünlü Oyuncu Sevil Üstekin'in Cenaze Töreni

Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı unutulmaz karakterlerle Türk sinemasının hafızalarına kazınan usta oyuncu Sevil Üstekin'in cenaze namazı, Erenköy Galippaşa Camii'nde öğle namazını müteakip gerçekleştirildi. Törende, Üstekin'in ailesi taziyeleri kabul ederken, sanatçının yakın arkadaşları, akrabaları ve sevenleri de bu anlamlı anı paylaşmak için bir araya geldi.

Sessiz Şöhretlerden Biriydi

Sanatçı Erol Evgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılında Üstekin ile sahne aldıklarını belirterek, "Turnelerimize sık sık gelir, dönem dönem bizimle birlikte olurdu. Çok zarif bir hanımefendiydi ve harika bir aktristi. Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın," dedi. Oyuncu Ulvi Alacakaptan ise Üstekin ile aynı dönemde profesyonel oyunculuk kariyerine adım attıklarını ifade ederek, "Ben Dostlar Tiyatrosu'ndaydım, o da LCC'de eğitim alıyordu. LCC'den birçok büyük oyuncu yetişti, Sevil onlardan biriydi. Bazı oyuncular, ne oynarsa oynasın, izlemek istersin; Sevil de onlardandı. Doğuştan bir oyuncuydu ve sessiz şöhretlerden biriydi," şeklinde konuştu.

Alacakaptan, Yeşilçam'da yaşanan yaprak dökümüne dikkat çekerek, oyuncuların tiyatro sanatına sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. Sevil Üstekin'in cenazesi, kılınan namazın ardından Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.

Sevil Üstekin Kimdir?

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden mezun olan Üstekin, ünlü tiyatrocu Muhsin Ertuğrul'un başkanlığındaki özel tiyatro okulu LCC'de 3 yıl eğitim aldı. Usta oyuncu, Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi birçok önemli tiyatroda sahne aldı.

Sevil Üstekin, "Kapıcılar Kralı" ve "Şaban Oğlu Şaban" gibi unutulmaz filmlerde canlandırdığı karakterlerle sinemaseverlerin gönlünde taht kurdu.


Sevil Üstekin'in Cenaze Töreni ve Hayatı

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin