Teoman'dan Taksim ve Göç Üzerine Eleştiriler

  • Admin
  • 27 Ağustos 2024 09:25

Teoman'dan Taksim Üzerine Düşünceler


Teoman'dan Taksim Üzerine Düşünceler

T24’e konuşan ünlü sanatçı Teoman, İstanbul’un özellikle Beyoğlu bölgesinin Arap kültürüne uygun hale gelmesinden rahatsız olan bazı bireyleri eleştirdi. Teoman, bu durumu değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“Taksim’de Norveçli sarışın çocuklar görseler ‘harika’ diyecekler; ancak Suriyeli kara kuruları görünce adeta mahvoluyorlar.” dedi. Teoman, bu insanların iç düşüncelerini çok iyi bildiğini ve onların gerçek hislerinin yüzeydeki ifadelerle örtüşmediğini belirtti.

Teoman, bu tür düşüncelerin ırkçılık olarak tanımlanabileceğini vurgulayarak, “Benim için ‘Her yer Arap da oldu’ demek ırkçılıktır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’ye gelen aşırı göçten rahatsızlık duyduğunu da ifade etti.

Teoman, bu durumun yanlış ve plansız bir şekilde gerçekleştiğini, hâlâ devam etmekte olduğunu belirtti ve ekledi: “Ve bunun çaresi de yok artık. Uzun zaman geçti, o çocuklar artık burada büyüdüler. Onları geri göndermek biraz vicdansızlık olacak.”

Bununla birlikte, Suriyelilerden rahatsız olan kişilerin çoğunun İngiltere’ye gitmeyi arzuladığını söyleyen Teoman, “Kendine hak gördüğünü başkasına görmüyor.” diyerek, ikiyüzlülüğe dikkat çekti.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin