Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde 'Güldestan' Balesi Sahnelendi

  • Admin
  • 16 Ağustos 2024 22:12

Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde "Güldestan" Balesi Sahnelendi

Bu yıl Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında, sanatseverlerle buluşan etkileyici bir yapım olan "Güldestan" balesi, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen bu eser, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Mercan Dede'nin büyüleyici müzikleri eşliğinde, Beyhan Murphy'nin rejisi ve koreografisi ile sahnelenen "Güldestan", 25 yıldır hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada birçok kez izleyici karşısına çıkmış bir prodüksiyon. Bu etkileyici eser, tasavvuf ve çağdaş temaları modern dans diliyle harmanlayarak, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Eserin metni, ünlü yazar Orhan Pamuk ve gezgin yazar Evliya Çelebi'nin eserlerinden esinlenerek oluşturulmuş. Sahne tasarımında Işın Mumcu, kostüm tasarımında ise Ayşegül Alev ve İsmail Dede imzası bulunuyor. Işık uygulaması Taner Aydın ve Beyhan Murphy tarafından gerçekleştirildi. Orijinal ışık tasarımının Michael Odam tarafından yapıldığı eserde, ünlü sanatçılar Halit Ergenç ve Kubilay Tunçer de seslendirme performanslarıyla yer aldı. Ayrıca, video tasarımı Şafak Türkel tarafından hazırlandı ve eser, ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in gözünden hayat buldu.

Festivalin bir sonraki gösterisi, 17-18 Ağustos tarihlerinde Brezilya'dan gelen Basileu França topluluğunun sahneleyeceği "Ballet Latino Tango" olacak. Sanat yönetmenliğini Simone Malta'nın üstlendiği bu gösteride, "Capricho", "Ginga" ve "A Fuego Lento" adlı üç eser, ünlü koreograflar Binho Pacheco ve Ricardo Amarante'nin adımlarıyla izleyici karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin