Uzun Bir Aradan Sonra Eğlenceli Bir Şarkı: Öptüm Bi’ Kere

  • Admin
  • 30 Ağustos 2024 10:06

Uzun Bir Aradan Sonra Eğlenceli Bir Şarkı

◊ Uzun bir süre sonra eğlenceli bir şarkı yaptınız. Neden bu süre zarfında bu tarz bir çalışmaya yönelmediniz?

- Son dönemlerde içimde eğlenceli bir şarkı yaratma isteği uyanmamıştı. Bu tamamen ruh halimle alakalı. Zor zamanlar geçiriyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak yaz mevsimi geldiğinde bile pek çok kişi hâlâ acılı şarkılar yazıyordu. O yüzden dedim ki, insanlar kısa bir süreliğine de olsa keyif alacakları bir şarkıya ihtiyaç duyuyorlar. “Öptüm Bi’ Kere” adlı şarkım, yıllar önce yaptığım bir çalışmaydı. Kendime “Neden bu şarkıyı yayımlamıyorum?” diye sordum ve Genco Arı’yla bir araya gelerek bu projeyi hayata geçirdik.

◊ Marmaris'te uzun bir süre geçirdiniz. İstanbul'daki trafiğiniz arttı mı?

- Marmaris'te daha fazla zaman geçirirken, İstanbul'da daha az kalıyordum. Ancak konserlerim ve şarkı kayıtlarım nedeniyle artık İstanbul'da daha fazla zaman geçiriyorum. Marmaris'teyken ne kadar çok üretsem de kendimi geri planda kalmış gibi hissediyordum. Şimdi İstanbul'da işimin başındayım ve bu beni daha motive ediyor.

Toksik İlişkiler Üzerine Bir Şarkı

◊ “Öptüm Bi’ Kere” adlı şarkı, toksik bir ilişkiyi anlatıyor. Kendi deneyimlerinizden mi yola çıkarak yazdınız?

- Kesinlikle ben de toksik ilişkiler yaşadım fakat bu şarkıyı bireysel deneyimlerimden yola çıkarak yazmadım. Etrafımda birçok toksik ilişki var fakat bu konuda bir şarkı yazılmadığını fark ettim. İlişkilerin aslında bitmiş olmasına rağmen alışkanlık nedeniyle sonlandırılamadığı durumlar vardır. İşte şarkı, bu tür durumları anlatıyor. Muzip bir dille, “Bak bitmeliydi ama bitmiyor, artık başkalarıyla da sohbet ediyorum, ileride pişman olur muyum bilmiyorum” diyor şarkıdaki karakter. Hatta birisini öpüyor ve pişman oluyor, “Sadece dudağından öptüm, aldatmak sayılmaz değil mi? Lütfen beni affet” diyor. Burada ilişkilerle alay ettim. Biten bir ilişkiyi uzatıp, aldatma durumuna düşmek gibi bir durumu ti’ye almak istedim.

◊ Peki, şarkıdaki “Öptüm bir kere, aldatmak sayılmaz değil mi?” durumunu siz hiç yaşadınız mı?

- Ben bunu yaşamış değilim ancak öpmek elbette bir aldatma eylemidir. Karşı tarafa duyulan hislerle bağlantılı bir isteğin sonucudur. Başka şeyler yaşanmasına gerek yoktur.

Magazin Dünyasında Geri Planda Kalmak

◊ Single’ın ardından başka projeleriniz var mı?

- Şu anda bu şarkı çok başarılı gidiyor. İki adet tamamen bitmiş şarkım daha var ama onları bekletiyorum. Biri hareketli bir parça, bu yüzden hemen çıkarmayı düşünmüyorum. Diğeri ise benim için heyecan verici bir şarkı oldu. İddialı bir çalışma gerçekleştirdim. Ancak eylül veya ekim gibi mi çıkarırım, yoksa bahara mı bırakırım, bunu henüz bilmiyorum. Çünkü bu şarkı tam bir bahar havasına sahip.

◊ Sektörde sadece işinizle ön planda olmayı nasıl başarıyorsunuz?

- Sektörde her zaman geri planda durmayı tercih ettim. Kendimi güzel buluyorum ama bu güzellik beni ön plana çıkaracak bir durum değil. Genç yaşlarımda albüm çıkarırken, söz yazarı Mehmet Teoman bana “Sen tam bir magazin gülü olacaksın” demişti. Fakat ben de ona “Öyle görünsem de, ben böyle biri değilim ve olmayacağım” dedim. Popülerliği asla istemiyorum; çünkü popülerlik, benim karşı olduğum bir kavram. Yüzümün zamanla yaşlanmasını istemiyorum ve aşk meşk gibi konularla anılmak da istemiyorum. Benim doğam gereği, tatlı, cana yakın ve özgür bir insan olduğumu düşünüyorum. Hayatıma aldığım insanlar ise çok az. 17 yaşındayken nerede oturup sohbet ediyorsam, hâlâ o arkadaşlarımla oturup sohbet etmek bana çok keyif veriyor. İnsanlar beni görünce “Turist mi, Gökçe mi?” diye kararsız kalıyor. Bu durum beni mutlu ediyor ve özgürlüğümü koruyor. Eğer çok popüler olsaydım, bu özgürlüğümden feragat etmek zorunda kalırdım. Şarkılarımın ön planda olması ise benim için gurur verici bir durum. Ülkemizde popülerlik ve başarı genellikle karıştırılıyor.

Kendi Yolumda İlerlemek

◊ Kendi doğrularınızla ilerleyen bir karaktere sahipsiniz. Bu düşünce yapısı nedeniyle kaybettiğiniz durumlar oldu mu?

- Ben hiçbir zaman kaybettiğimi düşünmüyorum. Çünkü yaptığım her şey benim isteğim doğrultusunda gelişti. İnsan kendi isteğiyle bir şeyleri yapıyorsa, sonucu “kaybetmek” olarak değerlendirmemek gerekiyor. Ben aslında bu sektöre uygun bir karakter değilim. Popüler olmak isteyenlerin çoğu, bazı isimlerin kapısının önünde yatmak zorundalar. Örneğin, Sezen Aksu’nun kapısının önünde yatmak gibi bir durum söz konusu. Bazı isimler sektörde çok önemli, ama ben hiçbir zaman kimseye minnet duymadım. Kendi işimi yapmaya devam ettim ve çok çalıştım. Benim yarışım kendimle. Eğer sadece arabesk, sadece pop veya sadece rock müzik yapsaydım, her birinin dinleyici kitlesi hazırdı.

Gelecek Hedeflerim

◊ Kariyerinize dair sıradaki hedefiniz nedir?

- Kariyerim ve Gökçe için en büyük hedefim, sağlıklı ve huzurlu bir insan olmaktır. Hiçbir zaman “şurada sahne alayım” gibi bir hayalim olmadı. Tabii ki yaptığım müziğin daha geniş kitlelere ulaşmasını isterim. Ancak sağlıklı bir insan olursam, sahnede yıllarca performans sergileyebilirim. Bir diğer hedefim de; hayranı olduğum Tanju Okan gibi dört-beş şarkılık teatral bir albüm çıkarabilmek. Gülerek, korkarak ve ağlayarak şarkı söylemek istiyorum.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin