Yeşilçam'ın Unutulmaz Yıldızı Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

  • Admin
  • 03 Eylül 2024 10:06

Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızı Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti


Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızı Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın efsanevi oyuncuları arasında yer alan Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır ve Nuri Alço gibi isimlerle birçok filmde rol almış olan Ahu Tuğba, güzelliği ve yeteneğiyle Türk sinemasının bir dönemine damgasını vurdu. Uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Miami’de, 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir KOAH hastalığı ile mücadele eden sanatçıyı, birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin yatağında ölü buldu.

“Öperek Uyuttum”

Anjelik Calvin, annesinin cansız bedenini bulduğu o korkunç anları gözyaşları içinde anlattı: “Gerçekten çok büyük bir şok içerisindeyim. Yanımda abilerim ve ablam var. Annem uzun zamandır ileri derecede KOAH hastasıydı. Son günlerde kendini pek iyi hissetmiyordu, sürekli öksürüyordu. Hastaneye götürmek istedim ama o bunu istemedi. Akşam en son konuştuğumuzda, annemi öpüp ‘Seni seviyorum’ dedim ve uyudum. Ben öğlen uyandım, annemin uyuduğunu düşündüm ama akşam geç saatlerde hâlâ bir ses yoktu. Normalde kapı sesine bile uyanan biriydi. Yanına gittiğimde, benim boncuk gözlüm artık buz gibi olmuştu. Bir evladın annesini o şekilde bulması, dünyanın en büyük acısı. Bu acının tarifi yok. Allah düşmanımın başına vermesin. Hemen 911’i aradım.”

“Hem Annem Hem Babamdı”

Konuşmakta zorlanan Anjelik Calvin, “Annem çok duygusal bir insandı, hiçbir kadına benzemiyordu. Ne bir evli adamla birlikte oldu, ne de bir yuva yıktı. Kendisi birçok insana ekmek kapısı açmış biridir. Keşke benim kalbimi çıkarabilselerdi de ben annemi o şekilde görmeseydim. Annem, 14 yıl boyunca hayatına kimseyi almadı. Benim yanımdan bir an bile ayrılmadı, okulumun önünde saatlerce bekledi. Hem anne, hem babam gibiydi. İçim kanıyor, konuşamıyorum” dedi.

“İstanbul’a Getirilecek”

Miami’de hayatını kaybeden Ahu Tuğba’nın Türkiye’de defnedileceği öğrenildi. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, sanatçının cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için gerekli kurumlarla irtibata geçtiklerini açıkladı. Nuri Alço da Türkiye ayağındaki resmi işlemlerin tamamlandığını belirterek, “Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacak. Evraklar ulaştırıldı. Amerika’daki prosedürler 3-4 gün sürecek. Mezar yeriyle ilgili çalışmaları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi yürütüyor.” şeklinde konuştu.

“Kaza Geçirmişti”

Ahu Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında bir trafik kazası geçirmişti. 8 saat süren ameliyatın ardından 3 hafta yoğun bakımda tedavi gören sanatçı, mayıs ayında taburcu edildikten sonra “İlaçlar ağır geliyor, yemek yiyemiyorum” demişti. Sanatçının vefatı, sevenleri ve Türk sinemasında önemli bir dönemi temsil eden birçok kişi için büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin