Yılmaz Güney'in Hayatı Sinemaya Taşınıyor

  • Admin
  • 04 Eylül 2024 09:06

Ünlü yapımcı Ahmet San, Fatoş Güney’in kaleme aldığı “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun” isimli eserinden esinlenerek, 'Çirkin Kral' lakaplı usta sanatçı Yılmaz Güney’i konu alan bir film projesine imza atıyor. Bu film, Fatoş Güney’in gözünden Yılmaz Güney’in hayatını ve sanatını derinlemesine ele alacak. San, film için ayrıca sanatçının kızı Elif Güney ve oğlu Yılmaz Güney’den de onay alarak projeye daha da güç kattı.


Yılmaz Güney'in Hayatı Sinemaya Taşınıyor

2022 yazında detayları planlanan ve Ocak 2023'te yapım çalışmalarına başlanacak filmde, Yılmaz Güney’i canlandıracak isim ise, “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde Cem Karaca karakterine hayat veren ve performansıyla büyük beğeni toplayan İsmail Hacıoğlu olacak.

Bursa'daki Sıkı Hazırlık Süreci

İsmail Hacıoğlu, Yılmaz Güney rolü için Bursa’daki çiftliğine kapandı ve burada sıkı bir hazırlık sürecine girdi. Hacıoğlu, filmde giyeceği yaklaşık 150 kostüm için özel kumaşlar sipariş etti ve kostüm provalarına da başladı. Yılmaz Güney’in “Arkadaş” filminde giydiği ikonik takım elbiseye benzer kıyafetlerle çalışmaları devam etmekte. Bu süreçte Hacıoğlu’nun, karakterinin ruhunu yakalamak için yaptığı titiz çalışmalar dikkat çekiyor.


Yılmaz Güney'in Hayatı Sinemaya Taşınıyor
Çekim Takvimi ve Lokasyonlar

Yüksek bütçesiyle dikkat çeken bu proje, İstanbul’un yanı sıra Adana, Kapadokya, Cannes ve Paris gibi çeşitli lokasyonlarda da çekim yapacak. İstanbul’daki kapalı platoda gerçekleştirilecek çekimlerde kullanılacak dönem dekorlarının imalat çizimleri ise önümüzdeki Kasım ayında başlanacak. Yönetmen koltuğunda Yüksel Aksu'nun oturduğu film, Aksu ile Fatoş Güney’in birlikte kaleme aldığı senaryoya sahip. Çekimlerin 1 Mart 2025'te başlaması planlanıyor ve toplamda 14 hafta sürmesi öngörülüyor. Ayrıca, filmin global dağıtımı için Amerikalı bir şirketle anlaşma sağlandığı bilgisi de edinildi. Filmin globalde 5, Türkiye’de ise 5 olmak üzere toplamda 10 büyük gala ile tanıtım yapılması hedefleniyor.

Bu arada, oyuncu Deniz Barut, ikinci yönetmen Kerim Şahin, yönetmen Yüksel Aksu ve Fatoş Güney, film çalışmaları için bir araya gelerek projeye dair fikir alışverişinde bulundu. Fatoş Güney Karakteri için Deniz Barut Seçildi

Büyük bir merakla beklenen filmin kadın başrol oyuncusu da nihayet açıklandı. “Kaybolan Yıllar”, “Elde Var Hayat”, “Kara Para Aşk” ve “Avlu” gibi birçok başarılı yapımda yer alan Deniz Barut, İsmail Hacıoğlu’nun partneri olarak Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’i canlandıracak. Barut’un, Fatoş Güney’in hayatına dair derinlemesine bilgi edinmek için hazırlık aşamasında ona destek aldığı öğrenildi.


Yılmaz Güney'in Hayatı Sinemaya Taşınıyor

Yorumlar (0)

wave

Yorum Bırak

wave

Arama Yapabilirsin